Ugrás a tartalomra

Szatmári Adrián: Folytatódik az elmúlt négy év munkája Topolyán

2020.08.26
14:21
2020.08.26
17:30
Forrás
Pannon RTV
A község új polgármestere kiemelte, a szennyvíztisztító az egyik legnagyobb beruházás, amely folyamatban van.

Összértéke mintegy 600 millió dinár. A lefedettség 25%-os, ennek bővítésére tervdokumentációt dolgoznak majd ki. A másik fontos beruházás a fedett medence, amelynek első fázisa a jövő év első felében kell befejeződjön. Ezt a projektet 100%-ban a topolyai község költségvetéséből finanszírozzák.

Szatmári Adrián kiemelte, biztos többsége van a Vajdasági Magyar Szövetségnek a község vezetésében. Hozzátette, a koronavírus-járvány miatt októberben sor kerülhet a költségvetés módosítására Topolyán.

"Hogy pontosan mekkora százalékban fogjuk csökkenteni a költségvetési keretet, ezt még nem tudjuk, de a pénzügyi osztállyal természetesen folyamatos a kapcsolat és készülnek már a tervek, az biztos, hogy csökkentések lesznek. Az iskolaigazgatókkal a héten folytattunk egy tárgyalást és szeptember elsején kezdődik meg az iskola. Az iskolák fel vannak készülve a tanév megkezdésére, és természetesen be fogunk tartani minden egyes előírást, az önkormányzat biztosítani fogja a szükséges eszközöket, ahhoz, hogy az iskolák meg tudják vásárolni a fertőtlenítőszereket, a hőmérőket vagy a maszkokat."

A tervekről, a prioritásokról, valamint a világjárvány Topolyára gyakorolt hatásáról beszélt bővebben a község első embere a Híradó Pluszban:

Topolya
tervek
Szatmári Adrián
szennyvíztisztító
költségvetés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.