Ugrás a tartalomra

A diákok 3,7 százaléka döntött a távoktatás mellett Szerbiában

2020.08.28
15:33
Forrás
Szerbiai RTV
A legtöbb diák a hagyományos módon kezdi meg az iskolát jövő kedden, mindössze 3,7 százalékuk követi majd otthonról az órákat az új tanév elején.

Ez derül ki az oktatási minisztérium által készített felmérésből, amelyet helyi szinteken az oktatási intézmények végeztek el - írja a Szerbiai RTV.

Az iskolák kötelesek voltak augusztus 27-ig operatív terveket benyújtani azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezdődik a tanév szeptember elsején, továbbá, hogy milyen módon igyekeznek megakadályozni a vírus terjedését.

479 iskola döntött úgy, hogy nem osztja kettő részre az osztályokat, míg 299 iskola úgy határozott, hogy két csoportra osztja a diákokat. Néhány iskola a javasolt modellek kombinációját fogja használni - írja a Szerbia RTV.

távoktatás
tantermi oktatás
tanévkezdés
Szerbia

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.