Ugrás a tartalomra

Becsengettek!

2020.09.01
07:35
2020.09.01
11:34
Forrás
N1, Pannon RTV
Szerbiában ma elkezdődött a 2020/2021-es tanév.

Mladen Šarčević oktatási miniszter beszámolt arról, hogy a jelenlegi járványhelyzetben a szülők 97 százaléka döntött úgy, hogy gyermeke a hagyományos, tantermi oktatásban vegyen részt, mindössze 3 százalékuk követi majd otthonról az órákat az új tanév elején.

Az iskolák kötelesek voltak augusztus 27-ig operatív terveket benyújtani azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezdődik a tanév szeptember elsején, továbbá, hogy milyen módon igyekeznek megakadályozni a vírus terjedését.

A miniszter elmondta, az iskolák 38 százaléka esetében, főleg a kisebb falvak iskoláiban nincs szükség a tagozatok felosztására, 27 százalékukban részleges felosztás történt, míg 300 nagy, városi iskolában teljesen fel kellett osztani a tagozatokat.

Vajdaságban több mint 1328 magyar elsős gyerek kezdi meg ma az iskolát.

A tanintézmények felkészültek a koronavírus terjedésének megfékezésére. Az Oktatási Minisztérium információi szerint minden óvintézkedésnek megfelelnek, van elég maszk és fertőtlenítőszer is az iskolákban, emellett tízezer arcpajzsot biztosítanak a szerbiai iskolákban azoknak a diákoknak, akik egészségügyi okok miatt nem tudnak védőmaszkot viselni.

iskolakezdés
tanévkezdés
Szerbia

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.