Ugrás a tartalomra

Bejutott a koronavírus egy belgrádi iskolába

2020.09.02
19:17
2020.09.02
19:28
Forrás
021.rs, Blic
Már szeptember elsején bejutott a koronavírus az egyik belgrádi iskolába. A Braća Jerković Általános Iskolában történt az eset.

Az egyik harmadik osztályos tanulót, aki előző nap koronavírus-tesztelésen volt, a szülei úgy engedték el az iskolába a tanév első napján, hogy még nem ismerték a teszt eredményét. Időközben kiderült, hogy a gyerek pozitív lett, de a szeptember elsejei nap egy részét diáktársaival töltötte. Az is kiderült, hogy a fertőzött gyerek édesanyja ráadásul az egészségügyben dolgozik, nem is akárhol, a belgrádi Dragiša Mišović covid-kórházban, mégsem volt eléggé elővigyázatos. Az Oktatási Minisztérium is reagált az esetre. Közölték, hogy szerencsére a gyerekeken volt maszk, ezért kevés a valószínűsége, hogy a pozitív teszteredménnyel rendelkező társuk továbbadta a koronavírust. A szóban forgó diákok most csak online oktatásban vehetnek részt, és a tanítójuk is otthon marad. A tárca egyébként feljelentést tett a Szociális Munkavédelmi Központban a család ellen, mert az komolyan megsértette más gyerekek biztonságát és felelőtlenül járt el.

koronavírus
koronavírus-járvány
Szerbia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.