Ugrás a tartalomra

Aki keres, az talál - Ruhaosztási akció Szabadkán

2020.09.08
13:41
2020.09.08
17:04
Forrás
Pannon RTV
Ruhaosztási akció vette kezdetét Szabadkán a Sándor Helyi Közösségben. A Vöröskereszt által szervezett program keretében a környéken élők egy héten keresztül válogathatnak a használt ruhákból.

Nagy volt az érdeklődés a Vöröskereszt ruhaosztó akciójának első napján. Valentina Redžep lányával érkezett a Sándori Helyi Közösség épületébe, elsősorban gyermekeinek szokott ruhákat keresni: „Mindig találok valamit. Hat gyerekem van, három fiú és három lány.”

Az összegyűjtött 400 kilogrammnyi ruhából bárki válogathat magának, valamint családtagjai számára. Sanja Roštoš pólókat és szabadidőruhát keresett családjának: „Találok magamnak és a kicsinek is, sokfajta ruhát lehet itt találni.”

Az elmúlt évek jótékonysági akcióitól eltérően idén nagyobb érdeklődés mutatkozott a használt ruhák iránt, emelte ki Gyapjas Gizella, a Vöröskereszt helyi aktivistája: „Hogyha megmarad, akkor itt hagyjuk, és legközelebb, ha jönnek, akkor a többi ruhához rakjuk azokat a darabokat, amik maradtak.”

A Vöröskereszt aktivistái évente több alkalommal és több helyszínen szerveznek hasonló eseményeket, hogy ezzel is segítsék a rászoruló családokat. A Sándor Helyi Közösségben szeptember 15-ig várják az érdeklődőket.

Vöröskereszt
ruhaosztás
rászorulók
Sándor Helyi Közösség

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.