Ugrás a tartalomra

Halmos Béla emlékkoncert a Hagyományok Házában

2020.09.14
10:09
2020.12.03
21:18
Forrás
Hagyományok Háza
Összemuzsikálni a nemzetet címmel szervez koncertet a budapesti Hagyományok Háza szeptember 19-én Halmos Bélára, a sokszorosan kitüntetett prímásra és népzenekutatóra emlékezve.

A Hagyományok Háza és a Halmos Béla által alapított Hagyományok Háza Baráti Köre koncertet rendez Halmos Béla emlékére. A szeptember 19-ei hangversenyen közreműködnek többek között Sebestyén Márta, Kovács Márton, Halmos Béla-vándordíjas népzenész és a Magos Együttes, Turi András, Halmos Béla-emlékérmes népzenetanár, Szerényi Béla és fiai, a Kóborzengő, a BorFolk és az Üsztürü zenekarok.

Halmos Béla, a táncházmozgalom egyik elindítója, első prímása idén júniusban ünnepelte volna 74. születésnapját. A jubileumi hangverseny idén a járványhelyzet miatt elmaradt, helyette szeptember 19-én, a Hagyományok Házában emlékkoncertet tartanak a prímás tiszteletére.

Halmos Béla sok évtizedes, szerteágazó aktív tevékenysége során – mind folklórgyűjtőként, mind a városi revival mozgalom irányítójaként – fáradhatatlanul dolgozott a magyar népi kultúra és a táncházmozgalom ügyéért. A Sebő, majd a Kalamajka együttes prímása, a Zenetudományi Intézet munkatársa, a Táncház Egyesület tiszteletbeli elnöke, az Országos Táncháztalálkozó elindítója, a Táncház Archívum megalapítója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének egyik alapítója és tanára volt.

Az est szerkesztői: Lőrincz Beáta, Szűcs Sándor és Varga Zoltán

További információ a Hagyományok Háza weboldalán.

Halmos Béla
emlékkoncert
Hagyományok Háza

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.