Ugrás a tartalomra

Száz alatt az új fertőzöttek száma Szerbiában

2020.09.17
15:24
2020.09.17
15:35
Forrás
covid19.rs
82 újabb koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában, ketten pedig elhunytak a kór szövődményeinek következtében - áll napi friss jelentésben.

Egy nap alatt 6877 tesztet végeztek el az országban. A jelenleg betegek közül 320 személy szorul kórházi kezelésre, lélegeztetőgépen 21-en vannak, az ő állapotuk kritikus. A járvány megjelenése óta Szerbiában összesen 32 695 személynél regisztrálták a koronavírust, az elhunytak száma összesen 738. A halálozási arány 2.26 százalék.

Újvidéken van a legtöbb aktív koronavírusos Vajdaságban

A tegnapi nappal bezárólag a 45-ből 37 község vagy város területén 594 aktív koronavírusos beteget tartanak számon Vajdaság területén - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. A legtöbb beteg, 250 Újvidéken van. Mint írják, az elmúlt két hétben folyamatosan csökkent a fertőzöttek száma. Naponta 3-14 új fertőzöttet regisztrálnak, a legtöbbjük pedig a munkaképes felnőtt lakosságból kerül ki. Az intézet a vajdasági járványügyi helyzetet továbbra is bizonytalanként értékeli, annak ellenére ugyanis, hogy csökkennek az esetszámok, a vírus továbbra is jelen van a közösségben - írják.

Szerbia
koronavírus
koronavírus-hordozók

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.