Ugrás a tartalomra

Díszszemle és légi parádé a rendőri felavatáson

2020.09.24
11:14
2020.09.24
11:57
Forrás
Pannon RTV
Felavatták a Rendőrségi Alapkiképző-központ 23. és 24. generációjának tagjait a belgrádi Makiš Oktatóközpontban.

A szerbiai Belügyminisztérium kötelékében a jövőben szolgálatot teljesítő rendőröket Aleksandar Vučić szerb államfő és Nebojsa Stefanović szerb belügyminiszter köszöntötték. A legjobbaknak elismeréseket adtak át. Az ünnepségen gyakorlatokat mutattak be az oktatóközpont növendékei, valamint a különleges rendőri egységek és a csendőrség tagjai is. A díszszemle részvevői felett a belügyminisztérium helikopterei is átrepültek. Vučić az újdonsült rendőröknek azt üzente, hogy komoly feladatok várnak rájuk. Mint mondta, vállalniuk kell a felelősség terhét. A szerb államfő hozzátette: megtisztelő és csodálatos szakmát választottak, mert kiálltak hazájuk mellett. Egyúttal bejelentette, hogy tovább dolgoznak majd a Belügyminisztérium dolgozói életszínvonalának javítása érdekében. A leendő rendőröket Vučić arra figyelmeztette, hogy mindig lesznek majd olyanok, akik ellenséget látnak bennük.

„Amikor majd azt kiabálják, hogy menjetek Koszovóra, olyanok, akik a földrajzi térképen sem tudják megtalálni Koszovót, amikor majd sértő bekiabálásokkal illetnek benneteket csak azért, mert a munkátokat végzitek, ti tudjátok, hogy a legjobbat teszitek Szerbiáért, a legjobbat a hazátokért, és tudjátok, ahogyan a szüleitek is ma tudatában vannak és büszkék rátok, tudjátok, hogy a lehető legjobban döntöttetek. Ránk pedig az vár, hogy segítsünk nektek, hogy büszkék legyetek önmagatokra, és legfőképp, hogy jobb életet biztosíthassatok a családotoknak. Ezért folytatni fogjuk a Belügyminisztériumban szolgálatot teljesítők életszínvonalának növelését, mert biztosak vagyunk abban, hogy ti vagytok ennek az országnak a jövője.”

rendőrség
Szerbia
kiképző
Belügyminisztérium
rendőr
Aleksandar Vučić
gyakorlat
bemutató
növendék
egység
helikopter

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.