Ugrás a tartalomra

Beruházások Csantavéren, Hajdújáráson és Radanovácon

2020.09.25
16:15
2020.09.25
17:33
Forrás
Pannon RTV
Szabadka központja mellett a környező települések közműfejlesztése is fontos, ezt a Vajdasági Magyar Szövetség a választásokat megelőző kampánya során külön kiemelte.

A párt politikusainak közbenjárására önkormányzati pénzekből most három fontos beruházás is megvalósult, Radanovácon és Hajdújáráson egy-egy utca kapott aszfaltburkolatot, Csantavér központjában pedig mintegy 50 parkolóhelyet alakítottak ki. Ezeket ma dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője és Újhelyi Ákos, köztársasági parlamenti képviselő is megtekintette.

Júniusban kezdődtek a most megvalósított beruházások, akkor a kampányban arról beszéltek, hogy mindent meg kell tenni a városközponttól távol eső helyi közösségek kommunális infrastruktúrája fejlesztése érdekében - mondta Radanovácon dr. Pásztor Bálint. A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője hozzátette, azért jöttek el, hogy meggyőződjenek, hogy ezek a projektek megvalósultak és nem csak üres választási ígéretek voltak. Radanovácon az Ókér utca kapott aszfaltburkolatot. Szerinte hatalmas, évtizedes a lemaradás, de köztársasági és tartományi pénzeket is megmozgatva fokozatosan fejlődhetnek majd a külvárosi helyi közösségek is.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „A jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, annak dacára is, hogy nincsenek éppen a legjobb állapotban a költségvetések a koronavírus hatásának következtében, hogy a szabadkai és a Szabadkához tartozó települések polgárai 21. századi életkörülményeket tapasztalhassanak a saját lakhelyükön.”

Hajdújáráson a Boris Kidrič utca eleje eddig gyakran szinte járhatatlan volt. A helyiek több évtizedes álma valósult meg azzal, hogy a 464 méter hosszú szakasz 3 méter széles aszfaltburkolatot kapott, a beruházás értéke mintegy 11 millió dinár - mondta Újhelyi Ákos. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője kiemelte, hogy további két utca tervdokumentációja is elkészült, ezek aszfaltozására a köztársasági költségvetésből próbálnak meg eszközöket biztosítani.

Újhelyi Ákos, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Az Iskola utca és a Dózsa György utcának az aszfaltozására készítettünk el tervdokumentációt, mindkettő megközelítőleg 200 méter hosszú. Ami jelenleg még aktuális Hajdújáráson, az az, hogy hamarosan el fog kezdődni a kerékpárút építése, a régi Rádió 90-től a Buki-híd felé.”

A leendő kerékpárutat tehát összekötik a nemrég átadott királyhalmi kerékpárúttal és megnövelik ezen a forgalmas útszakaszon a közlekedésbiztonságot - tette hozzá.
Csantavér központjában is a nyár folyamán lázas munka folyt, pontot tettek egy több évtizedes problémára, mintegy 50 parkolóhelyet alakítottak ki. A helyiek szerint hatalmas jelentősége van ennek a beruházásnak.

Forgó Tihamér, Csantavér: „Megkönnyíti a parkolást vasárnaponként a piac alkalmával, lakodalmak alkalmával.”

A csantavériek szerint most sikerült annyi parkolóhelyet kialakítani, hogy a nap bármely szakában lehet szabad helyet találni, ha valaki a központban szeretne rövidebb-hosszabb időre autóval megállni.

Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
Radanovác
Radanovác Helyi Közösség
radanováci óvoda
Hajdújárás
Csantavér
parkoló
Újhelyi Ákos
felújítások
felújítás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.