Ugrás a tartalomra

Szerbia zöld jelzésű ország Szlovéniában

2020.09.27
20:44
2020.09.28
13:41
Forrás
Szerbiai RTV
Szlovénia úgy döntött, hogy Szerbia mától a zöld listára kerül. A szlovén kormány az országban uralkodó kedvező járványügyi helyzet miatt döntött az enyhítés mellett.

Ez azt jelenti, hogy Szerbia állampolgárai hétfőtől teszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek Szlovénia területére.

Szerbián kívül Lengyelországot is áthelyezik mától a zöld listára.

A szlovén kormány döntése értelmében ugyanakkor ettől a naptól kezdve a narancssárga listára kerül Magyarország, Horvátország és Ausztria. 

Szlovénia
Szerbia
zöld
koronavírus

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.