Ugrás a tartalomra

Engedélyezték a félórás gyorsteszt előállítását

2020.09.29
15:39
2020.09.29
15:45
Forrás
Euronews
Hamarosan világszerte elérhetőek lesznek az olcsó gyorstesztek, amelyek fél órán belül kimutatják a koronavírus jelenlétét a szervezetben.

Egy dél-koreai és egy amerikai cég engedélyt kapott az Egészségügyi Világszervezettől a tesztek előállítására. 

Brett Giroir admirális, amerikai egészségügyi miniszterhelyettes a Fehér Házban be is mutatta, hogyan működik. "A levett mintát háromszor körbe kell forgatni az orrüregben, majd leragasztani, aztán legalább negyedórát várni. Ennyi a teszt" - közölte. 

A szegényebb országok számára a WHO 120 millió gyorstesztet különít el. A szakemberek reményei szerint ezek révén lassítani lehet majd a járvány terjedését. 

koronavírus
gyorsteszt
Amerikai Egyesült Államok
Dél-Korea
WHO
Egészségügyi Világszervezet

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.