Ugrás a tartalomra

Megemelték a hízómarhák utáni támogatás összegét

2020.10.05
12:18
2020.10.05
17:00
Forrás
Pannon RTV
Rendeleteket és módosításokat fogadott el a szerb kormány a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés ösztönzéséről az idei évre vonatkozóan - mondta Fremond Árpád.

A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője kiemelte, hogy módosító rendeletet is elfogadtak a világjárvány okozta nehéz gazdasági körülmények miatt piaci felesleggé vált hízómarhák felvásárlásáról. Azok a termelők, akik még ebben a hónapban adják át az állatokat, plusz 20 ezer dinár értékű támogatásra számíthatnak. Fremond hozzátette: az elmúlt időszakban a kormány a szarvasmarha tenyésztőknek már növelte a támogatásokat, hiszen a hízóbikák után 10 ezer dinár járt egyedenként, ezt az összeget idén 15 ezer dinárra emelték, a rendkívüli helyzet miatt pedig most 20 ezer dinárra számíthatnak a tenyésztők, amelynek igénylésére két mód van.

Fremond Árpád, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Egyrészről az, hogy ők önállóan 20 ezer dinárt kapnak majd ezekre a jószágokra, és ezt külön fogják igényelni, vagy pedig igényelhetik ezt a támogatást a felvásárlókon keresztül, illetve a vágóhidakon keresztül. Itt az a lényeg, hogy a jószágnak, amit átadtak legalább 500 kg súlyú kell, hogy legyen, az adott gazdaságban kell, hogy felnőjön és az állam a vágóhídnak vagy a felvásárlónak pedig 26 dinárt fizet kilogrammonként majd a jószágok után. Tehát egyrészről vagy az lesz, hogy nagyobb árért tudja a termelő eladni, és akkor a vágóhíd kapja meg a támogatást, vagy pedig közvetlenül a termelő fogja a támogatást megkapni a saját gazdaságában.”

hízómarha
hízóállatok
támogatás
támogatások
Fremond Árpád
VMSZ

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.