Ugrás a tartalomra

Elkezdődött a Vajdasági Gitárfesztivál Újvidéken

2020.10.09
11:56
2020.10.09
16:16
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen koncerteket, szemináriumot és nemzetközi versenyt is tartanak. A Vajdasági Gitárosok Egyesületének szervezésében megvalósult gitárfesztivál november 30-ig tart.

A fesztivál csütörtök este Ema Kapor és Vuk Dragičević fiatal gitárművészek fellépésével indult a Vajdasági Múzeumban.

A koncertszólista fiatalember előadásában Bach, Bogdanović és Bellinati műveket hallhattak a jelenlévők. Számos fesztiválon és versenyen lépett már fel klasszikus darabokkal.

Vuk Dragičević, gitáros, Belgrád: „Vannak események, és a gyerekek is érdekeltek a tanulásban, de úgy gondolom, hogy valamivel több alkalmat kellene nekik nyújtanunk. Most főleg, de korábban is kellett volna, hogy ne csak fesztiválok szintjén maradjon meg. Több klasszikus gitár kellene, és így a gyerekeknek, és más embereknek is, akik szeretik a klasszikus gitárt, több alkalmuk nyílna, hogy hallják.”

Ema Kapor kilenc évvel ezelőtt lépett fel először a Vajdasági Gitárfesztiválon. Eddig több mint 40 díjat nyert el hazai és nemzetközi versenyeken. Tanulmányait Kölnben folytatja: „Elmondhatom, hogy eléggé fejlettek vagyunk, ami a gitárt illeti. Van néhány nagy fesztiválunk és versenyünk fiatalok és idősebbek számára, amelyek nagyon jelentősek Európának ezen a részén. Itthon zenélni mindig nagyobb felelősség, mint valahol máshol.”

Dušan Prole és Slobodan Milivojević koncertjére egy hónap múlva kerül sor az Egység Kulturális Állomáson. A gitároktatás iránt érdeklődők számára október 16-tól 18-ig tartanak szemináriumokat. A Jovan Jovičićről elnevezett gitárosok nemzetközi versenyét az idén online szervezik meg hat kategóriában, november 27-e és 30-a között. A szemináriumra és a versenyre is az egyesület honlapján lehet jelentkezni.

Vajdasági Gitárfesztivál
Újvidék
Ema Kapor
Vuk Dragičević

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.