Ugrás a tartalomra

Ana Brnabić: Rendkívüli helyzetben vagyunk, összetartásra van szükség

2020.10.21
07:23
2020.12.08
10:10
Forrás
Szerbiai RTV
Az új szerb kormányban új emberek is lesznek, az új összetétel vasárnap derül ki - jelentette ki Ana Brnabić a Szerbiai RTV műsorában.

Az új szerb kormány koalíciós lesz, amelyben részt vesz majd a Szerbiai Szocialista Párt, a SPAS, vagyis a Szerb Patrióta Szövetség, és a nemzeti közösségek irányába is meghívást intéztek, hogy legyenek a kormány része.

A kormányalakító kiemelte, a Szerb haladó Párt szeretné megosztani a felelősséget, ezért kéri fel a többi pártot is, hogy együtt kormányozzák az országot, és - ahogy fogalmazott - együtt tolják előre Szerbiát. Aláhúzta, a kisebbségi pártok nyílt meghívást kaptak az új kormányban való részvételre.

Az egész világ válságban van, gazdasági és egészségügyi téren is, összefogásra van szükség - szögezte le. 

Kép: Tanjug/Sava Radovanović

Ana Brnabić a szerb közmédia esti műsorában kifejtette, a járványhelyzet súlyosbodik. Ana Brnabić arról is beszámolt, hogy Goran Stevanovićtyal, a belgrádi Fertőző Betegségek Klinikájának igazgatójával is konzultált az intézményben uralkodó helyzetről. A szakember ismertette, hogy az intézmény még nincs leterhelve, de az utóbbi napokban több komolyabb, összetettebb tünettel jelentkező beteget vettek fel az osztályra.

kormány
összetétel
Szerbia
koalíció
járvány
koronavírus
Ana Brnabić

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.