Ugrás a tartalomra

Második bemutatójára készül a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház

2020.10.22
13:11
2020.10.22
16:39
Forrás
Pannon RTV
Október 31-én a Dogville című produkciót mutatják be.

Urbán András rendező az előadásról elmondta, hogy Lars von Trier és Cristian Lollike szövege alapján készült Vedrana Božinović dramaturg adaptációjával, illetve szerzői szövegeivel. Az előadásban játszik Fülöp Tímea, Verebes Andrea, Búbos Dávid, Mészáros Gábor és Kucsov Borisz.

A Kosztolányi Dezső Színház igazgatója elmondta, hogy szűk csapattal dolgoznak, hogy az előadásokat akkor is megtarthassák, ha szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezetnek be.

Urbán András kiemelte: ez az előadás a közösségről szól. Egy szomorú történet egy kisvárosról, ahol maguk a lakosok a főszereplők. Az elfogadásról szól, az elutasításról, arról, hogy hogyan viszonyulunk a mássághoz, hogyan oldódnak fel az erkölcsi mércék abban a pillanatban, amikor már nem kell felelni értük, és magáról a bosszúról.

Urbán András, igazgató, Kosztolányi Dezső Színház: „Amikor eldöntöttem, hogy ezt az előadást csináljuk, akkor egyrészt az én rendezői ambícióm az volt, hogy egy történetet elmesélni. Egy történetet erről, egy történetet a másságról, egy történetet arról, hogy hogyan viszonyulunk egymáshoz. Klasszikus értelemben követhető és fogyasztható sztorit.”

Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház
bemutató
Dogville
Urbán András
színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.
07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.