Ugrás a tartalomra

Több mint 80 fiatal kap munkát Szerbiában Norvégiának köszönhetően

2020.10.28
12:39
Forrás
agrosmart.net
A Norvég Királyság a "Norvégia önökért - Szerbiáért" program keretében 510 ezer euróval támogat hét olyan projektet, ami 82 fiatalnak nyújt munkalehetőséget.

A projekteket január 20-a és március 18-a közötti jelentkezési határidővel választották ki, amelyeknek az a célja, hogy - helybeli vállalatok révén - hozzájáruljanak az elmaradott régiók fiataljainak munkába állásához.

Jørn Eugen Erling Gjelstad, Norvégia szerbiai nagykövete kijelentette: a kevésbé fejlett területeken esedékes foglalkoztatásnöveléssel szeretnének javítani a fiatalok helyzetén a munkaerő-piacon. A kiválasztott projektek az élelmiszer-termelés, a mezőgazdaság, a fémipar és az idegenforgalom területét ölelik fel és 82 fiatal foglalkoztatása mellett lehetővé teszik a képzést, felszerelések vásárlását, a szolgáltatások javítását, valamint tanúsítványok megszerzését.

Norvégia
Szerbia
támogatás
munkába állás
fiatal
foglalkoztatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.