Ugrás a tartalomra

Téli házaló szokások - A Hagyományok Háza karácsonyi rajzpályázata

2020.11.11
20:16
2020.11.11
20:35
A Hagyományok Háza ünnepi rajzpályázatot hirdet, amelynek középpontjában idén a téli házaló szokások állnak. A leadási határidő: december 4.

Advent a karácsonyi előkészületek időszaka. A négy, ünnep előtti hétben a harsány mulatságok helyett a csendes várakozás, a reménykedés, a befelé fordulás játszik szerepet. A közösségi élet természetesen ilyenkor sem szünetel teljesen, hiszen ebben az időszakban készülnek fel az ünnepi bemutatkozásra a betlehemesek, a kántálók és egyéb karácsonyi játékok előadói.

Az idei rajzpályázat a téli házaló szokások megjelenítésére hívja pályázóit.

Kérjük, tanulmányozzák – a helyi hagyományok alapján is – a szentcsalád-járás, pásztorok vesszőhordása, kántálás (mendikálás), betlehemezés, névnapköszöntés, regölés, vagy épp az aprószentek napi vesszőzés szokásait, és szabadon választott technikával alkossák meg a kiválasztott népszokás résztvevőit!

A rajzpályázat által:

  • A gyerekek megismerkedhetnek a jeles napok történetével, hagyományaink szerepével,valamint az életkori sajátosságaiknak megfelelő alkotói technikákkal.
  • A tanulók képzelőereje, kreativitása fejlődhet, a tehetségesebbeknek lehetőségük nyílik a határokon átnyúló versenyen való bemutatkozásra.

Korcsoportok:

1. kategória: óvodások

2. kategória: általános iskola 1-4. évfolyamai

3. kategória: általános iskola 5-8. évfolyamai

4. kategória: középiskola 9-12. évfolyamai

Nevezési feltételek

Az A4-es méretben, tetszőleges technikával készített alkotásokat névvel, e-mail címmel, telefonszámmal, a készítő életkorával ellátva várják a Hagyományok Háza címére:

HAGYOMÁNYOK HÁZA

Karácsonyi Zoltán

Szervezési és Kommunikációs Főosztály

1251 Budapest, Pf. 23

Online pályázás:

A rajzok beküldésére idén először online is lehetőséget teremtenek. Ez esetben az alkotások szkennelt vagy fotózott anyagát kérik a weboldalukon található app segítségével elküldeni jpg vagy pdf formátumban (maximum 4MB méretben).

A beküldött pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el. A pályázati kiírásnak megfelelő alkotások beküldőit minden esetben alkotói emléklappal jutalmazzák. A kiállítás anyaga megjelenik a Hagyományok Háza weboldalán, a nyertes pályázatokat oklevéllel, tárgynyereménnyel is díjazzák. Emellett a rajzok kiállításon is megtekinthetők lesznek az intézmény Corvin téri székházában, a tárlat megnyitásának időpontjáról a szervezők a pályázat lezárulta után értesítést küldenek.

Az alkotásokat őrizzék meg, mert az értékelést követően a nyertes pályaműveket postai úton is bekérhetik.

A pályamunkák leadási határideje: 2020. december 4.

További információ és jelentkezés:

https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/5363

https://hagyomanyokhaza.wixsite.com/rajzpalyazat2020

téli
házaló
Hagyományok Háza
karácsonyi
rajzpályázat

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.