Ugrás a tartalomra

A gyors csapatkivonás veszélyeire figyelmeztették Trumpot

2020.11.17
10:30
Forrás
hirado.hu
Mitch McConnell, az amerikai szenátus republikánus többségének vezetője határozottan óva intette Donald Trump elnököt attól, hogy felgyorsítsa az Afganisztánban és Irakban szolgáló amerikai katonák kivonását.

Szerinte az Egyesült Államok elhamarkodott távozásának következménye még annál is súlyosabb lehet, mint az Obama-féle 2011-es iraki kivonulásé, amely az Iszlám Állam felemelkedéséhez vezetett. A CNN amerikai hírtelevízió és a The New York Times című lap hétfői beszámolója szerint a védelmi minisztérium utasítást kapott, hogy készítse elő 2000 katona Afganisztánból és 500 katona Irakból való kivonását, még mielőtt január 20-án lejár Donald Trump elnöki mandátuma. Ezzel a lépéssel mintegy 2500 amerikai katona maradna ebben a két országban. Ezeket a információkat a Pentagon nem erősítette meg, de közölte, hogy a vonatkozó lépéseket az elnök még ezen a héten bejelentheti. 

Mitch McConnell
Donald Trump

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.