Ugrás a tartalomra

Egy nap alatt több mint 1500 új koronavírusos Vajdaságban

2020.11.24
15:33
2020.11.24
15:43
Forrás
Szerbiai RTV, 021.rs
Gondot jelent, hogy az egészségügyi dolgozók mintegy tíz százaléka megfertőződik. Ma 750 koronavírusos egészségügyi dolgozó van, tegnap 680-an voltak. Az ő kiesésük a rendszerből bonyolítja az egyébként is rossz helyzetet - mondta Gojković.

Újabb negatív rekordot döntött az Újvidéken egy nap alatt regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, 603 pozitív teszt volt 24 óra alatt - mondta el Zoran Gojković. Egész Vajdaság területén 1557 új beteget regisztráltak, és szinte az összes kórházi hely foglalt már a tartományban. Jelenleg több mint 17 ezer aktív esetet tartanak számon Vajdaságban, Újvidéken pedig több mint hétezret. A tartományi egészségügyi titkár kiemelte, a pozitív esetek fele újvidéki, de Nagybecskereken sem jó a helyzet, ott már két kórház is tele van.

A tartományi egészségügyi titkár kiemelte, problémát okoz az is, hogy gyorsan fogy az orvosi felszerelés, a gyógyszerek, és Vajdaságban egy nap alatt annyi oxigén fogy el, mint normál esetben két hónap alatt szokott.

koronavírus
Zoran Gojković

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.