Ugrás a tartalomra

3800 felett az új fertőzöttek és 100 felett az elhunytak száma Magyarországon

2020.11.25
13:51
2020.11.25
16:40
Forrás
MTI, koronavirus.gov.hu
3806 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 185 687 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 106 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 114 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 137 553 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti.

7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.  

Fotó: MTI/Komka Péter

Dr. Müller Cecília az operatív törzs napi sajtótájékoztatóján kiemelte, változás érzékelhető a járványgörbét illetően. Mint ismertette, a leginkább veszélyeztetett korosztály már a 40-49 év közötti személyek csoportja. Az országos tisztifőorvos hozzátette, az ország területének 91%-a érintett koronavírussal.

Dr. Müller Cecília, magyar országos tisztifőorvos: „Az elmúlt heti adatokat elemezve láthatjuk, hogy változik a járványgörbe. Egy nagyon fontos eredmény, illetve adat az, hogy a 47. héten a 46.-kal szemben 7%-kal kevesebb pozitív személyt regisztráltunk. Ez pontosan 2177 főt jelent. A pozitív személyek közül 54%-ban képviseltek a nők, 46%-ban pedig a férfiak. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a járványt megfékezzük, a terjedést lassítsuk, és minden intézkedésünk ezt a célt szolgálja.”

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából szerda hajnalban - közölte Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

"A nap legfontosabb eseménye azt hiszem, hogy már meg is történt, hiszen negyed hatkor landolt az a repülőgép, amely újabb egymillió darab favipiravir gyógyszert szállított Magyarországra, ezúttal Kínából" - mondta a miniszter. Ez a gyógyszer segíti a koronavírus-betegek gyógyulását, enyhíti tüneteiket - tette hozzá.

Ezzel a szállítmánnyal együtt már 4,8 millió favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Magyarországra: 2,8 millió Kínából és 2 millió Japánból. Ha az operatív törzs úgy dönt, folytatják a tárgyalásokat újabb gyógyszerszállítmányokról - közölte Szijjártó Péter.

koronavírus
fertőzöttek
elhunytak

Most

17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.
16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.