Ugrás a tartalomra

Tiodorović: Rendkívül nehéz hét elé nézünk

2020.11.28
10:33
2020.11.28
16:21
Forrás
Szerbiai RTV
Az előttünk álló hét rendkívül nehéz lesz a járvány szempontjából Szerbiában - ezt mondta dr. Branislav Tiodorović. A járványügyi szakember a szerb közmédiának arról is beszélt, hogy mikor térhetünk vissza a rendes kerékvágásba.

A járványügyi szakember elmondta, a jövő hét végén várható hajszálnyi csökkenés az új fertőzöttek számát tekintve, míg jelentős járványgörbe-laposodás december közepén esedékes. A szerbiai járványügyi helyzet rendkívüli, különösen a nagyobb városok területén. Branislav Tiodorović a szerb közmédiának arról is beszélt, hogy mikor engedhetjük el magunkat és térhetünk vissza a rendes kerékvágásba.

„Akkor, amikor megérkezik a vakcina. Vannak arra utaló jelek, hogy nagyon gyorsan meg fogjuk kapni, de azt kell mondanom, hogy az a mennyiség még nem lesz elegendő arra, hogy nagyszámú lakost beoltsunk vele. A prioritások szerint haladunk majd, amelyet megállapítottunk, tehát teljesen készen állunk. Amennyiben ma megérkezne a vakcina, tudnánk mit kell tennünk, hogyan tároljuk, szállítsuk, és azt is, hogy hogyan használjuk. Ezzel kapcsolatban tudatában kell lennünk annak, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályokat be kell tartanunk szerintem tavaszig. Addig fenn kell maradnia ennek a rendszernek, aztán jön az oltás, a vakcina által pedig a kollektív immunitás elérése, ezt követően alakulhat ki egy teljesen ellenőrzésünk alatt tartott járványhelyzet.”

 

Branislav Tiodorović
koronavírus
koronavírus-járvány
Szerbia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.