Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A VMSZ egy emberként áll ki a kárpátaljai magyar nemzettársaink mellett

2020.11.30
14:32
2020.11.30
23:02
Forrás
Facebook/ Pásztor István
A VMSZ egy emberként áll ki a kárpátaljai magyar nemzettársaink mellett, és maximális támogatásunkról biztosítjuk a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét, Dr. Brenzovics Lászlót - írja Facebook-oldalán Pásztor István.

A VMSZ elnöke hozzátette, úgy véljük, az ukrán hatóságok újabb, koholt vádak alapján felépített, a kárpátaljai magyarság legitim képviselői ellen irányuló vegzálása nem szolgálja sem a többségi nemzet, sem az országban élő több százezres őshonos kisebbségek érdekét. A leghatározottabban elítéljük az Ukrán Biztonsági Szolgálat legújabb magyarellenes megfélemlítő akcióját és határozott cselekvésre szólítjuk fel a nemzetközi szervezeteket - szögezte le Pásztor István.

 

Pásztor István
VMSZ
ukrán
magyar
Kárpátalja
házkutatás
KMKSZ
Brenzovics László

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.