Ugrás a tartalomra

Még karácsony előtt kiadhatják a Pfizer/BioNTech-vakcina EU-s forgalmazási engedélyét

2020.12.15
13:36
2020.12.15
14:53
Forrás
MTI
Még az év vége előtt kiadhatja az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer és BioNTech által kifejlesztett oltás forgalmazási engedélyét.

Német sajtóközlemény szerint erre december 23-án kerül sor. A német szövetségi egészségügyi miniszter Berlinben tartott sajtótájékoztatón erősítette meg a hírt. Mint mondta, ugyanazt az EU-s szabályt alkalmazva, mint az Egyesült Királyság, Németország vagy bármely más, a többieknél gazdagabb nyugat-európai tagállam is megtehette volna, hogy nemzeti hatáskörben jár el az oltóanyag engedélyeztetése, beszerzése és használata ügyében, de a huszonhetek az összetartás, a szolidaritás útját választották. Elmondta: Németországban az engedély kiadása után legfeljebb három-négy nappal megkezdődik az oltások beadása.

Pfizer
BioNTech
vakcina
oltás
oltóanyag
Európai Gyógyszerügynökség

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.