Ugrás a tartalomra

Átlagos volt az idei gabonahozam Szerbiában

2020.12.22
14:20
Forrás
Vajdasági RTV
Kukoricából például összesen 8 millió tonna termett.

Búzából 3 millió tonna termett, kukoricából 8 millió, napraforgóból 664 ezer, szójából 806 ezer tonna. A cukorrépahozam kétmillió tonna, ebből a szerbiai és a külföldi piacra is jut.

A gazdák dolgát némileg nehezítette a tavaszi bizonytalanság és a járvány miatt bevezetett intézkedések, azonban összességében elmondható, hogy a mezőgazdaság nagyban hozzájárult Szerbia idei jó gazdasági eredményéhez - magyarázták korábban az illetékes szakpolitikusok.

gabona
gabonahozam
búza
termés
Szerbia
átlagos

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.