Ugrás a tartalomra

Megkezdődtek az újévi előkészületek Vajdaság-szerte

2020.12.30
14:02
2020.12.30
14:31
Forrás
Pannon RTV, Yueco
A szerbiai válságstáb döntése alapján újévvárás szervezésére nincs lehetőség, így a hagyományos szabadtéri szilveszterezés idén elmarad.

A szabadkai városvezetés az erre szánt összeget gyermekek és a fiatalok gyógykezelésére, és egyetemi hallgatók ösztöndíjára fordítja. A szabadkai szimfonikus zenekar újévi gálakoncertje a város hivatalos honlapján már elérhető.

Vajdaság több településén, így Újvidéken is, a kávézók és éttermek napközbeni programokkal várják az óévet búcsúztatókat. A kultúra szerelmesei Giuseppe Verdi háromfelvonásos operáját, a Rigoletto-t tekinthetik meg az év utolsó napján este 6 órai kezdettel a visitns.rs oldalon.

Belgrádban nem szerveznek hivatalos ünnepi programokat. Goran Vesić, alpolgármester elmondta, fontos, hogy a lakosság felelősségteljesen viselkedjen, és kerüljük a tömeges összejöveteleket.

Vajdaság-szerte változott munkaidővel üzemelnek majd egyes intézmények és szolgáltatások.

Január elsején például szünetel a szemétszállítás Szabadkán, míg a Szabadkai Egészségházak értesítése szerint 31-én este öt óráig fogadják a pácienseket, január elsején és másodikán csak a kijelölt rendelőkben lesz ügyelet hét és 20 óra között. A Subotica-trans járatai 31-én este kilenc óráig járnak. Január első két napján pedig a vasárnapi menetrend lesz érvényes.

újév
előkészület
Vajdaság
Szabadka
Újvidék
Belgrád

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.