Ugrás a tartalomra

Szerbiai gyógyszerügynökség: A koronavírus elleni védőoltás hatásos és biztonságos

2021.01.03
20:15
Forrás
Közlemény
Enyhülést hozna a nyár előtti tömeges oltás - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának igazgatója. Stabilizálódni látszanak a járványügyi adatok Vajdaságban.

A koronavírus elleni védőoltás biztonságos, minden szigorú kritériumnak megfelel - ezt garantálja a Szerbiai Gyógyszer és Egészségügyi Eszközök Ügynöksége. Az ország állampolgárai pedig teljes mértékben megbízhatnak a védőoltás biztonságában és hatásosságában - erről beszélt ma a szerb közmédia műsorában Pavle Zelić, a gyógyszerügynökség munkatársa. Szerbiába eddig egyébként két gyártó védőoltása érkezett meg, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és az orosz Szputnyik V nevű vakcinák. Előbbi esetében már az oltás is megkezdődött.

Pavle Zelić, munkatárs, Gyógyszer és Egészségügyi Eszközök Ügynöksége, Szerbia: „Fontos, hogy minden szériát, minden védőoltást, ami Szerbiába érkezik, azt ellenőrzik a gyógyszerügynökségnél, a dokumentáción és a nemzeti ellenőrző laboratóriumon keresztül, majd igazolást és elemzést adnak ki. Majd a lehető legrövidebb időn belül engedélyezzük, de tiszteletben tartva a nagyon szigorú követelményeinket, nemcsak a jogi normákat, hanem a mi gyakorlatunkat is, amely az 50 legjobb között van az Egészségügyi Világszervezet értékelése szerint. Az ügynökségünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosok minőségi, hatékony és mindenekelőtt biztonságos oltást kapjanak.”

Enyhülést hozna a nyár előtti tömeges oltás - jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet szerbiai irodájának igazgatója. Marijan Ivanuša szerint az év második felére fellélegezhetnénk, ha a koronavírus elleni tömeges oltást még a nyár kezdete előtt elvégeznék. Az illetékes arra számít, hogy az első félév hasonló lesz a tavalyihoz, mert a járvány még tart, a vakcina hatása pedig még nem mutatkozik meg teljes egészében.

kórház
koronavírus
járvány
Vajdaság
Szerbia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.