Ugrás a tartalomra

Kétmillió Szputnyik V orosz vakcina érkezik Szerbiába

2021.01.06
14:48
Forrás
Szerbiai RTV
Az elkövetkező egy hónapban ennek jelentős része meg is érkezik majd.

A kormány tájékoztatása szerint a Szerbiának szánt koronavírus elleni oltásokat Indiában, Kínában, Dél-Koreában és más országokban állítják elő a nemzetközi partnerek révén.

Az első orosz vakcinaszállítmányt december 30-án szállították Szerbiába, és további klinikai vizsgálatok nélkül engedélyezték az országban.

Felvette a Szputnyik V nevű orosz koronavírus elleni vakcinát Ivica Dačić, a szerb parlament elnöke és Aleksandar Vulin belügyminiszter ma a Torlak Intézetben. A védőoltásnak köszönhetően felvehetjük a harcot a koronavírussal szemben. Azért vettük fel a vakcinát, hogy megmutassuk, biztonságos és hatékony is - mondta az oltás felvétele után Dačić. 

Sputnik V
vakcina
védőoltás
Szerbia
orosz

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.