Ugrás a tartalomra

Kétezer alatt az új fertőzöttek száma Szerbiában

2021.01.14
15:27
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug, Blic, bolnicasubotica, 021.rs
1881 új koronavírusos esetet regisztráltak Szerbiában az elmúlt 24 órában.

368 072-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma Szerbiában. Az országban az elmúlt egy napban 23-an hunytak el a kór miatt, ezzel 3687-re emelkedett a fertőzés áldozatainak száma. Összesen 5462-en szorulnak kórházi kezelésre, 195-en pedig lélegeztetőgépen vannak. Szerbiában közel két és fél millió embert teszteltek már le koronavírusra a járvány kezdete óta. 

Továbbra is csökken a koronavírus miatt betegszabadságon tartózkodók száma Szerbiában. Ez a negyedik hét, hogy csökken a számuk. A Szerbiai Gazdasági Kamara felmérése 1057 vállalatra terjed ki. Több mint 381 ezer dolgozóból kevesebb, mint 15 ezren maradtak távol a munkától, ez pedig csak a 4 százalékuk. Előző héten 4,3 százalékuk volt betegszabadságon a koronavírus miatti megbetegedés miatt. A legtöbb koronás alkalmazott a 100 főnél nagyobb cégeknél van, a városok tekintetében Užicében és Újvidéken van a legtöbb koronás dolgozó. 

Újvidéken csökkent, Vajdaság területén viszont nőtt a napi új koronavírus-fertőzöttek száma az előző naphoz képest. A tartomány területén 24 óra alatt 483 személy esetében igazolták a vírus jelenlétét, 28-cal többnél, mint tegnap. Újvidéken 109 pozitív esetre derült fény, 22-vel kevesebbre, mint egy nappal korábban. Vajdaságban az aktív esetek száma majdnem 14 ezer. Újvidéken vannak a legtöbben, 3426-an, azután Nagybecskerek következik 1100 személlyel. A többi községben és városban nem éri el az ezret az aktív fertőzöttek száma. 

50 személyt vizsgáltak meg koronavírusos tünetekkel a Szabadkai Közkórház Covid-rendelőjében az elmúlt 24 órában. Az intézmény közlése szerint közülük 10-et tartottak bent kórházi kezelésre. Az elmúlt egy napban egyébként 6 pácienst hazaküldtek otthoni lábadozásra. Nekik egyelőre karanténban kell maradniuk. Jelenleg összesen 92 személyt ápolnak a Szabadkai Közkórházban koronavírusos-fertőzéssel. 5-en vannak az intenzív osztályon, mindannyian lélegeztetőgépen.

Fokozatosan csökken a nyomás a covid-rendszeren Szerbiában. Ez észrevehető az elmúlt napok adataiból. A valamivel kedvezőbb számok azonban nem jelentik azt, hogy lazíthatunk - mondják az orvosok. Szerdán 3600 vizsgálatot végeztek el - mondta Aleksandar Stefovski, a szerb egészségügyi minisztérium államtitkára. A Niši Egészségház igazgatója rámutatott, tíz nappal ezelőtt kétezer felett volt a koronavírussal fertőzöttek száma, tegnapig pedig 778 páciensük volt. Šabacon és Golubacon is enyhe csökkenést észlelnek a covid-rendelők - mondják az illetékesek. Napokon belül minden egészségügyi dolgozót beoltanak, aki szeretné felvenni a koronavírus elleni védőoltást. Egyes intézményekben ez már meg is történt. A Niši Klinikai Központ dolgozóit már sikerült beoltani. 

koronavírus
Szerbia
fertőzöttek
járvány
betegszabadság
Szabadka
Vajdaság

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.