Ugrás a tartalomra

Több mint 17 milliárd dinár jut gazdaságélénkítésre

2021.01.16
14:47
Forrás
Szerbiai RTV
A gazdaság ösztönzésére 17,6 milliárd dinárt különítettek el a szerbiai Gazdasági Minisztérium 2021. évi költségvetésében. A támogatás három irányban történik: a nagy beruházások, a vállalkozói szellem és az üzleti infrastruktúra fejlesztése terén.

Összesen két milliárdot szánnak a kis- és közepes vállalatok és vállalkozások támogatására. Ebből több mint másfél milliárdot fordítanak berendezések beszerzésére a kis- és közepes vállalatok részére, és 200 milliót fejlesztési projekteken keresztül a vállalkozások ösztönzésére.

Emellett 150 milliós támogatást terveznek az induló vállalkozások megsegítésére és 100 millió dinárt a nők és fiatalok pénzügyi támogatására a Vállalkozásfejlesztési Ösztönző Program keretében.

A minisztérium magyarázata szerint a programok egy részét, legfeljebb 45 százalékban vissza nem térítendő eszközök képezik, míg a többit a Fejlesztési Alap és a kereskedelmi bankok rendkívül kedvező hitelei teszik ki.

Szerbia
gazdaság
gazdaságélénkítés
támogatások

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.