Ugrás a tartalomra

Szerbia-szerte zajlik a tömeges immunizáció

2021.01.22
11:08
2021.01.22
12:37
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában eddig 488 ezer szerbiai lakos jelentkezett online és telefonon keresztül a koronavírus elleni védőoltásra.

Belgrádban további két oltóhelyet nyitottak a tömeges oltás zavartalansága érdekében. A Belgrádi Vásár területén most már nem csak a 11-es, a 3-as csarnokban is oltanak. Emellett az újbelgrádi Sportcsarnokban is fogadják a vakcinát igénylőket. A szerb fővárosban ezek mellett még 17 rendelőben adják be a koronavírus elleni védőoltást.

Szerbiában eddig egyébként 488 ezer szerbiai lakos jelentkezett online és telefonon keresztül a koronavírus elleni védőoltásra. Országszerte mintegy 200 oltóhelyen adják be a vakcinát, ezeken a helyeken pedig több oltópontot is üzemeltetnek - ismertette Marija Obradović közigazgatási és helyi önkormányzati miniszter. Elmondta, mára 30500 személyt hívtak oltásra országszerte. A tárcavezető hozzátette, sokan hívás nélkül is megjelennek az oltóhelyeken, de őket sem küldik el.

A szerbiai válságstáb egyébként ma újra áttekinti a járványhelyzetet. Az ülés fókuszában az ország immunizációja lesz. Az előző összejövetel kedden volt, akkor úgy döntöttek, a járványhelyzet még nem teszi lehetővé a hatályban lévő óvintézkedések enyhítését. A mai ülés 13 órakor kezdődik.

immunizáció
vakcina
Szerbia
Szabadka
válságstáb

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.