Ugrás a tartalomra

Hamarosan a negyedik fajta vakcina is megérkezik Szerbiába

2021.02.04
23:00
Forrás
Szerbiai RTV
Ana Brnabić szerb kormányfő a Szerbiai RTV műsorában jelentette be, hogy rövid időn belül megérkezik a negyedik gyártó koronavírus elleni oltóanyaga is Szerbiába.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Szerbiában mindenkinek jut vakcina, aki igényt tart rá. Mint mondta, Szerbia a világ öt olyan országa közé tartozik, ahol a lakosság számarányához képest a legtöbb oltóanyagot szerezték be. Kiemelte, hogy eddig 1.170.000 dózis érkezett, de rövidesen újabb több százezret kapnak majd. Hozzátette, az embereknek nem kell tudniuk, hogy mi történik a színfalak mögött, de semmi sem történik véletlenül. Céljuk, hogy a napi esetszámot 1000 alá csökkentsék. Jó hírnek tartja, hogy az elmúlt 10 napban folyamatosan alacsonyabb volt a kórházi kezelésre szorulók száma, mint azoké, akiket kiengedtek az intézményből.

Más országokban kijárási tilalom van, illetve tüntetések zajlanak, vakcinából sincs annyi, mint Szerbiában – emlékeztetett a kormányfő.

Remekül tartjuk magunkat, egyetlen lépésre vagyunk a normális élettől, és bízom benne, hogy így is folytatjuk majd – fogalmazott Brnabić.

Ana Brnabić
Szerbia
vakcina
védőoltás
koronavírus

Most

13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.