Ugrás a tartalomra

Pintér Attila: A cél a kishatárátkelők megnyitása

2021.02.05
12:55
2021.02.05
17:28
Forrás
Pannon RTV
Többek között erről is beszélt a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. A teljes beszélgetést ma 19 órától nézhetik meg a Pannon Televízió műsorán.

Az a cél, hogy minél gyorsabban megnyissák az úgynevezett kishatárátkelőket Magyarország és Szerbia között. Erről is beszélt a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. Jelenleg a három nagy határátkelő dolgozik a két ország között. Ezek a Horgos-Röszke, a Kelebia-Tompa és a Béreg-Hercegszántó. 24 órás nyitvatartási idővel dolgoznak. Pintér hangsúlyozta: a járvány miatt kellett bezárni a kisebb átkelőket, amelyeket most szakaszosan nyitnának meg. A nagykövet azt reméli, hogy erre nagyon gyorsan sor kerülhet.

Pintér Attila, belgrádi nagykövet, Magyarország: „Csütörtök 0 órától, vagy szerdán éjféltől nincs szükség Magyarországról, a magyar állampolgárok számára sem tesztre, sem karanténkötelezettségre. Ez a váltás tapasztalataink szerint zökkenőmentesen sikerült. Felmerül a kérdés, mi legyen a többi határátkelővel? Itt én egy nagyon pici türelmet kérek mindenkitől. Nem az a cél, hogy elkapkodjuk a különböző lépéseket, hanem, hogy megfontolt lépések szülessenek. Látható az egyes országok esetében, hogy, amikor túl gyorsan következik be egy nyitás, akkor annak lehetnek negatív következményei.”

Pintér Attila
Szubjektív

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.