Ugrás a tartalomra

Egymilliónál több vakcinaigénylés eddig Szerbiában – Mi a helyzet az oltási bizonylattal?

2021.02.20
11:43
2021.02.20
15:51
Forrás
Pannon RTV
1 millió 60 ezer polgár jelezte eddig igényét a koronavírus elleni védőoltás felvételére a szerbiai eUprava portálon - jelentette be Mihailo Jovanović.

A szerb kormány információs technológiai és elektronikus közigazgatási irodájának igazgatója a szerb közmédiának elmondta, több mint 1 millió 135 ezer adagnyi védőoltást már beadtak az országban, ebből 420 ezer a második dózist jelenti. Az elmúlt időszakban többször is felvetődött a vakcinát felvettek esetében, hogy mikor kapják kézhez az oltásról szóló bizonylatot. Az illetékes erről is beszélt a műsorban.

Mihailo Jovanović, az IT-technológiákért és az eUpraváért felelős iroda igazgatója: „Létezik ennek többféle módja. A vakcináció alkalmával a polgároknak odaadják a bizonylatot az oltásról papíron, és automatikusan e-mailben is továbbítják nekik arra az e-mail címre, amit az oltáskor megadnak. A következő héttől újabb lehetőség lesz biztosítva. Akik nem kapták kézhez a bizonylatot, vagy elvesztették azt, az eUprava portálon egy apró szolgáltatáson keresztül lehetőség lesz, hogy bárki megrendelje az említett bizonylatot elektronikus formában az e-mail címére.

- Tehát, ahogyan eddig is rendelhettünk különböző dokumentumokat a portálon, ez is egy lesz azok közül, amelyek lekérhetők.

- Hasonlóan például, ahogyan a PCR-teszt eredménye is jött e-mailen keresztül, az oltási bizonylat is így jön majd.”

vakcina
koronavírus
oltási bizonylat
Szerbia
Mihailo Jovanović

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.