Ugrás a tartalomra

Meteorológiai állomások a mezőgazdaságért

2021.02.26
17:04
2021.02.26
17:10
Forrás
Pannon RTV
Topolya község is azon öt kedvezményezett vajdasági önkormányzat egyike, amelynek területén nemrégiben meteorológiai állomásokat helyeztek el.

A község területére 9 került, amelyeket egy elektronikus alkalmazással számítógépről és okostelefonról is könnyen elérhetnek a gazdák, ezáltal pedig naprakész információkhoz juthatnak a hőmérséklet, a légmozgás, a várható csapadék, a páratartalom és egyéb más jellemzőkkel kapcsolatban. Ez hatalmas segítség lehet a helyi termelők számára.

Kovács Viktor, gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tag, Topolya KT: „Elsősorban azok férhetnek hozzá, azok a gazdák, akik állami földeket bérelnek. Nekik ez nem kerül majd semmibe, hiszen a község kötött szerződést ezekkel a cégekkel. Gyakorlatilag három évig a községnek is ingyenes lesz ez a projekt, utána pedig a szoftverfejlesztő céggel kell egy megállapodást kötni, hogy évente ezért mekkora összeget fogunk fizetni a közeljövőben, de ugye ez nem érinti a gazdákat.”

meteorológiai állomás
Topolya
mezőgazdaság

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.