Ugrás a tartalomra

Tízezer adag vakcinát adományoz Szerbia Bosznia-Hercegovinának

2021.03.01
16:15
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke holnap hivatalos látogatásra utazik Szarajevóba, és koronavírus elleni oltóanyagot adományoz Bosznia-Hercegovinának.

Mint mondta, teljesen mindegy, hogy ki szerezte be a vakcinákat, mert az emberek egészsége a fontos. Úgy gondolom, hogy ez minden bosznia-hercegovinai orvosnak segítséget nyújthat, különösen azoknak, akik a vörös zónában dolgoznak, és sok idős embernek is - mondta a szerb elnök. 

Vučić holnap tízezer adag AstraZeneca oltóanyagot ad át a szarajevói repülőtéren a boszniai kollektív államelnökség három tagjának, Milorad Dodiknak, Željko Komšićnak és Šefik Džaferovićnak.

Szerbia
Bosznia-Hercegovina
AstraZeneca
védőoltás
koronavírus
adomány
Aleksandar Vučić

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.