Ugrás a tartalomra

Betartjuk-e a járványügyi szabályokat? Működik-e az ellenőrzés?

2021.03.01
19:52
2021.03.02
07:27
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt napokban országszerte csaknem 10 millió dinár büntetést róttak ki a járványügyi intézkedések megszegése miatt mintegy 370 szabálysértés esetében.

A mögöttünk álló hétvégére is már hozott további korlátozó intézkedéseket a válságstáb javaslatára a kormány, ennek értelmében a vendéglátóipari egységek és áruházak nyitvatartási idejét a hétvégén 14 órára korlátozták.

Ami Újvidéket illeti, az elmúlt 24 órában 204-gyel nőtt a fertőzöttek száma. Ez 35-tel több, mint előző nap.

A városi kommunális felügyelőség vezetője a Közügyekben elmondta, hogyan zajlanak az ellenőrzések a városban és milyen büntetéseket szabnak ki azokra, akik megszegik az előírásokat.

300 ezer dinár a büntetés jogi személy esetében, 150 ezer dinár vállalkozó esetén, felelős személy esetén 50 ezer dinár, 30 ezer pedig azon személy esetében, akinek az a feladata, hogy ellenőrizze a lakosság fertőző betegségek elleni védelméről szóló törvény által előírt intézkedések betartását egy meghatározott objektumban.

 Az újvidéki helyzetről Miroslav Laketićtyel, a városi kommunális felügyelőség vezetőjével beszélgettünk.

intézkedés
betartás
ellenőrzés
Szerbia
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.