Ugrás a tartalomra

Újabb szigorítások hétvégére

2021.03.05
16:51
2021.03.05
20:13
Forrás
Pannon RTV
Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.

A korlátozások alól csak az élelmiszerbortok, a gyógyszertárak, a benzinkutak és az ételkihordók képezik a kivételt. Dr. Predrag Kon járványügyi szakember a válságstáb sajtótájékoztatója után elmondta, hétfőtől a középiskolák áttérnek az online oktatásra. A szigorítás a síközpontok esetében drasztikusabb, ott semmilyen szolgáltatóegység nem dolgozhat. A válságstáb kedden ismét összeül, és értékeli a járványügyi helyzetet.

Dr. Predrag Kon, járványügyi szakember: „A válságtörzs mai ülésén a véleménycsere után a következő következtetésre jutottunk: a hegyekben található sípályákon gyakorlatilag semmi, ami kávéházakkal, üzletekkel kapcsolatos nem dolgozhat a hétvégén. Ami Szerbia egyéb részeit illeti, szombaton minden 12 óráig dolgozik majd. 12 után hétfő reggel hatig csak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, benzinkutak dolgozhatnak. Hétfőtől online oktatásra térnek át a középiskolák. Ez az, amiről döntöttünk, a következő tanácskozásunkra kedden kerül sor.”

szigorítás
Szerbia

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.