Ugrás a tartalomra

Kevesebb új fertőzött, többen szorulnak kórházi kezelésre

2021.03.06
15:31
2021.03.06
15:47
Forrás
Covid19.rs, Szerbiai RTV
Szerbiában 4 ezer alá csökkent az egy nap alatt regisztrált koronavírusos betegek száma, ugyanakkor nőtt a lélegeztetésre és kórházi kezelésre szoruló páciensek száma.

A 15 órakor közzétett adatok szerint 13.087 tesztből 3519 lett pozitív, míg újabb 17 személy hunyt el a kór szövődményeinek következtében. Ezzel a halálos áldozatok száma hivatalosan 4542-re emelkedett Szerbiában. Kórházban jelenleg 4182 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 169-en vannak lélegeztetőgépen, az ő állapotuk kritikus.

Szerbia az elmúlt időszakban megmutatta, hogy különb annál, mint amilyen korábban volt, vagy mint amit mások gondoltak az országról - ezt nyilatkozta Ana Brnabić annak kapcsán, hogy az országban pontosan egy évvel ezelőtt regisztrálták az első koronavírusos beteget. A szerb miniszterelnök kiemelte, számos kihívás vár még ránk, addig, amíg minden visszatérhet a normális kerékvágásba. Bízom abban, hogy a magunkba vetett hitnek, a fegyelmünknek és az elkötelezett egészségügyi dolgozóknak köszönhetően hamar túl leszünk ezen a nehéz időszakon és győztesként kerülünk ki ebből a helyzetből - fogalmazott Brnabić.

koronavírus
koronavírus-járvány
Szerbia
Ana Brnabić

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.