Ugrás a tartalomra

Autóipari csúcsüzem nyílt Újvidéken

2021.03.07
15:54
2021.03.08
07:39
Forrás
Pannon RTV
Elektronikus járművezérlő rendszereket gyártó üzemet nyitott meg Újvidéken a német Continental Autóipari Cégcsoport.

A német Continental Autóipari Cégcsoport újabb szerbiai üzemének mai ünnepélyes megnyitóján jelen volt Aleksandar Vučić, szerb államfő és Ana Brnabić szerb miniszterelnök is. A 8000 négyzetméteres üzem és irodahelyiség összértéke 140 millió euró.

A német Continental Autóipari Cégcsoport újabb szerbiai üzemében legkevesebb 500 személyt foglalkoztatnak majd, ahol műszerfalak és kijelzők mellett intelligens vezérlőrendszerek kifejlesztésén dolgoznak majd a szakemberek. A német vállalat már három éve üzemelteti Újvidéken a kutatási és fejlesztési központját. Itt több mint 600 informatikai szakember dolgozik.

Aleksandar Vučić, szerb államfő: „Hálás vagyok a fiataljainknak, többnyire mérnökeinknek, akik a szerb szaktudást a legjobb fényében tudták bemutatni és hogy szorgalmasan és keményen dolgoztak az elmúlt három évben. Szerbia polgárai részére pedig, hogy tudják a Fejlesztési Kutatóközpont már ma a harmadik Continental Központ, ami a foglalkoztatottjainak számát illet, ha jól értettem, tehát rögtön a németországi és a romániai után és nagyobb mint az ausztriai és a franciaországi.”

A Continental Automotive megnyitása nagy nap, hiszen ez lesz Újvidék egyik legnagyobb gyára, aminek köszönhetően tovább fejlődik a régió - tette hozzá Vučić. A szerb államfő köszönetet mondott a Continental gyár munkatársainak és a szerbiai mérnököknek is, akik részt vettek a gyár kivitelezésében.

Saša Ćoringa, vezérigazgató, Continental Automotive Serbia: „Szilárd meggyőződésem, hogy ez az üzem magas standardokat állít majd a minőség, a munkafeltételek és a foglalkoztatottak szempontjából. Örülök, hogy a fiatal, iskolázott szakembereink lehetőséget kapnak, hogy diktálják és létrehozzák a világpiaci trendeket. Az innovációs elektronika, amelyet itt állítunk majd elő, Szerbiában előállított címkével, a technológiai hozzájárulásunk lesz az egész emberiség számára.”

A tervek szerint Újvidéken áprilisban megalakul az első mesterséges intelligenciával foglalkozó intézet is.

Újvidék
Continental
Németország
Szerbia
üzem
gyár

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.