Ugrás a tartalomra

Orbán: egy nemzedék helytállása adja az erőt a következőnek

2021.03.15
11:53
2021.03.15
12:00
Forrás
MTI
Az egyik nemzedék helytállása és hősiessége adja az erőt a következő nemzedéknek - mondta Orbán Viktor a Facebookon közzétett március 15-ei videoüzenetében.

A magyar kormányfő kiemelte, március 15. nemcsak az emlékezés, de a hála napja is, hiszen nemcsak 1848-49-ben álltak helyt az akkori magyarok, "hanem az ő helytállásukból merítettünk erőt 1956-ban, aztán később 1989-90-ben".

"Így épül a nemzet: egyik nemzedék sikeres helytállása és hősiessége adja az erőt a következő nemzedékek számára" - jelentette ki Orbán Viktor.

Hangsúlyozta, "ma is ez a helyzet: nemcsak életeket kell mentenünk és visszaszorítani a járványt, de egy sikeres járványkezeléssel, egy bátor helytállással példát kell adnunk a majd utánunk következő gyermekeinknek és unokáinknak, hogy ha ők kerülnek bajba, legyen mire visszaemlékezni, hogyan volt az 2021-ben, amikor a mi szüleink és nagyszüleink álltak helyt egy nehéz helyzetben".

"Nagyon remélem, hogy lesz mit örökül hagyni a gyermekeinknek" - zárta videoüzenetét a miniszterelnök.

Orbán Viktor
március 15.
1848/49
forradalom és szabadságharc
magyar

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.