Ugrás a tartalomra

Cseresznyefákat ültettek Hertelendyfalván

2021.03.20
19:10
2021.03.21
17:10
Forrás
Pannon RTV
A tavasz beköszöntével a pancsovai Zelenilo Közvállalat Hertelendyfalván kezdte meg az utcák fásítását, a városi önkormányzattal és a helyi közösséggel együttműködve. A település három utcájában 500 cseresznyefa-csemetét ültettek el.

A helyiek örömmel fogadták a faültetési akciót.

Miša Črjepok, Hertelendyfalva: „Mondhatom, hogy ez egy nagyon szép akció, amit most végeznek Hertelendyfalván. Úgy hallom, cseresznyefákat ültetnek, és nemhogy elégedett, hanem nagyon elégedett vagyok, hogy ilyesmi történik Hertelendyfalván.”

Pancsova város területén idén is folytatódik a zöld területek fejlesztése, amibe nemcsak a parkosítás tartozik bele, hanem a település utcáinak fásítása is. A tavaszi munkálatokat Hertelendyfalva utcáin kezdték el.

Maja Vitman, városi menedzser, Pancsova: „Számunkra nagyon fontos, hogy a cseresznye az életet és az örömöt jelenti, különösen a világjárvány, a koronavírus időszakában, amikor nincs lehetőségünk, hogy ezt az akciót lakosainkkal közösen valósítsuk meg, hanem kizárólag a Zelenilo Közvállalat által végezzük el.”

A környezetvédelmet szolgáló Ültess fát! akciót 2019 óta szervezik meg Pancsován. Tavaly a közvállalat mintegy 6300 facsemetét ültetett el a város területén. Idén pedig még több fásítási akciót szeretnének létrehozni - mondják az illetékesek.

Katarina Banjai, környezetvédelemért felelős tag, Pancsova VT: „Ami az ültetés, vagyis a fák fontosságát illeti, jelentőségük felbecsülhetetlen, ha olyan városokról beszélünk, ahol a legszennyezettebb a levegő. A fák elsődleges fontossága a szennyezés csökkentésében és az oxigéntermelésben mutatkozik meg.”

Ivana Rosić tartományi parlamenti képviselő szerint mindnyájan felelősek vagyunk környezetünkért.

Ivana Rosić, tartományi parlamenti képviselő, SZHP: „Mi ezzel szeretnénk megmutatni, hogy társadalmilag felelősek vagyunk önmagunkért, a környezetünkért és elsősorban a bolygónkért. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a következő tíz év döntő fontosságú, és ez az az időszak, amikor még mindig tehetünk valamit és megmenthetjük bolygónkat.”

Az elültetett fákat valószínűleg a helyiek gondozzák majd, míg a város illetékesei azt ígérték, hogy a faültetési akció az év folyamán folytatódik a város más helyi közösségeiben is.

Pancsova
Hertelendyfalva
Zelenilo
cseresznyefa
facsemete
ültet
fásítás
faültetés

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.