Ugrás a tartalomra

A járványügyi intézkedések ellen tüntettek Belgrádban

2021.03.21
07:52
2021.03.21
09:22
Forrás
Vajdaság MA, Szerbiai RTV
A Száva téren, a Stefan Nemanja szobor körül több száz ember járta szombat este az užicei kólót a szerb kormány járványügyi szigorításai elleni tiltakozás jeléül.

A Szabad Európa Rádió tájékoztatása alapján a szervezők nem ismertek, a gyülekezésnek pedig a Tüntetéssel a globalizmus és a koronadiktatúra ellen nevet adták. A tiltakozóknak csak kisebb része viselt maszkot, és egyebek mellett azt is kiabálták, hogy „Éljen a szabadság!”, „Pfuj válságtörzs!”. Sokan transzparenseket is a magasba emeltek, amelyeken az állt, hogy „Állítsuk meg a covid-terrort!”. A tüntetésen néhány beszéd is elhangzott, amelyek tagadták a vírussal és a védőoltásokkal kapcsolatos állításokat.

Aleksandar Stijačić, a belgrádi mentőszolgálat orvosa nem érti ezt a hozzáállást. Mint mondja, elenyésző a más betegségekkel jelentkezők száma a naponta segélyt kérő koronavírussal fertőzöttekéhez képest.

„A helyzet egyáltalán nem fényes. Egyszerűen fogalmazva belepusztulunk mi itt, a sürgősségin és a többi orvos is. Őszintén szólva csalódott vagyok amiatt, ami nálunk történik. Mi kint vagyunk a terepen, és látjuk, mi történik a városban. Nem értem, mire szolgál ez a kólótáncolás, ez a makacs dac és viccelődés. Ezeknek az embereknek el kellett volna jönniük a Fertőző Klinikára éjjel, hogy lássák, mi ott a helyzet. Ott olyan jelenetek vannak, mint a partizán filmekben látható kórházakban szokott lenni, tragédia, ami ott van. Szegény emberek, akik ott várakoznak, sok beteg. 140-150 hívásunk volt, magam sem tudom, pontosan mennyi volt.”

tüntetés
Belgrád
COVID-19
intézkedés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.