Ugrás a tartalomra

36 500 vakcinát adtak be eddig Szabadkán

2021.04.03
08:36
2021.04.09
21:21
Forrás
Szerbiai RTV
36 500 adag koronavírus elleni védőoltást adtak be eddig a városban, mintegy 16 ezren pedig már a második dózist is megkapták. A járványhelyzet romlik, egyre több az aktív koronavírus-fertőzött és a kórházban kezelt beteg.

Ma is folytatódik az immunizálás az Újvárosházán lévő oltóponton. 330 személynek adják be a kínai Sinopharm vakcina második adagját.

A Szabadkai Egészségházak adatai szerint pénteken a covid-rendelőben 256-an jelentkeztek, ebből 72-en voltak pozitívak, 20 beteget pedig beutaltak a kórházba. Ezek óriási számok, ha egy 140 ezres városról beszélünk - mondják az illetékesek.

Szabadkán a járványhelyzet rendkívüli. A kórházban kénytelenek voltak újabb covid-részleget nyitni. Jelenleg 179 koronavírusos pácienst kezelnek, 15-en vannak lélegeztetőgépen.

Dr. Dušan Novčić, a covid-részleg orvosa, Szabadkai Közkórház:

„Most, ebben a hullámban mondhatom, hogy a betegek klinikai képe sokkal súlyosabb. Sokkal gyorsabban következik be az állapotromlás, mint korábban, az előző hullámok esetében.
- Ön már egy éve a vörös zónában dolgozik. Mit mondana, amikor arról beszélnek, hogy enyhítenék az intézkedéseket? Hogy érzi Ön magát?
- Valóban, ahogy mondta, több mint egy éve a vörös zónában dolgozok. A helyzet eléggé nehéz. Sokszor jutottunk el a tűréshatárunk szélére. Ismét ott tartunk, hogy az orvosok, az egészségügyi nővérek és a technikusok, továbbá a nem egészségügyi személyzet is nagy nyomás alatt vannak. Ezért, ha engem kérdez, egyáltalán nem vagyok az enyhítések mellett.”

Szabadka
kórház
fertőzött
koronavírus
járvány

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.