Ugrás a tartalomra

Koronavírusos óvodás miatt fertőtlenítenek zentai óvodákat

2021.04.07
17:42
2021.04.07
18:35
Forrás
Pannon RTV
Pozitív lett egy zentai óvodás koronavírustesztje. A gyermek a Hófehérke Óvoda Szivárvány épületében jár nagycsoportba.

Az esetre tegnap este derült fény, az egészségügyi szakemberekkel való egyeztetést követően pedig ma azonnal evakuálták a csoportot, ahová a fertőzött kislány jár.

A zentai Hófehérke Óvodát vezető Gedošević Valéria a reggeli órákban vette fel a kapcsolatot a nagykikindai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakemberével, dr. Tatjana Pecarskival, aki azonnali evakuációt és fertőtlenítést rendelt el. De nemcsak a Szivárvány, hanem a Bóbita óvoda épületében is, ugyanis közben ott is egy fertőzöttet azonosítottak.

Gedošević Valéria, megbízott igazgató, Hófehérke Óvoda, Zenta: „A nagykikindai járványügyi szakemberrel megbeszéléseket folytattunk ezzel kapcsolatban, és azt a rendeletet hozta, hogy azonnal ki kell üríteni az épületet, és le kell fertőtleníteni az épültet. Eközben megkérdezte, hogy van-e még az intézményünkben esetleg dolgozó, akinek pozitív lett a koronavírustesztje, amire én reggel 7 órakor azt mondtam, hogy tudtommal nincs. Mivel nekik már a rendszerben megjelent a jelzés, ő azt mondta, hogy de igen, és így tudtam meg, hogy a másik épületben a Makszim Gorkij óvoda épületében egy óvónőnek a tesztje pozitív lett. Erre ő azt mondta, hogy azonnal fertőtleníteni kell és ott is evakuáljuk a gyerekeket, és ezért került abban az épületben is fertőtlenítésre sor.”

Az óvoda megbízott igazgatója hozzátette, hogy a járványügyi szakember azt mondta, hogy amennyiben a csoport tagjai közül ketten megfertőződnek, tehát még egy újabb esetet azonosítanak, akkor az a csoport, illetve az épület is karantén alá kerülhet.

A zentai Hófehérke Óvoda Szivárvány épületébe holnap már azt a csoportot is várják, ahová az a kislány jár, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. Az óvoda illetékesei azonban arra kérik a szülőket, hogy csakis abban az esetben hozzák el ebbe a csoportba a gyerekeket, ha nem tudják másképpen megoldani a felügyeletüket.

Zenta
koronavírus

Most

19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.
16:19, Frissítve: 17:36

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.