Ugrás a tartalomra

Brnabić: Kifizetődött a digitalizáció

2021.04.07
19:18
2021.04.07
19:23
Forrás
Szerbiai RTV
A koronavírus-járvány megmutatta, hogy kifizetődtek a befektetések a digitalizációba, mondta Ana Brnabić.

A szerb kormányfő a Világgazdasági Fórum által szervezett Globális technológiai menedzsment online csúcstalálkozón elmondta, hogy Szerbia mindössze négy évvel ezelőtt kezdett befektetni a digitalizációba, ennek ellenére jó eredményeket ért el. Brnabić kiemelte, hogy Szerbia prioritásai között szerepel a digitalizáció, elsősorban az oktatásé, ezért nagy sebességű internetkapcsolatot vezetnek be minden tanterembe, a kódolást és a programozást pedig kötelező tantárggyá kívánja tenni. 

Ana Brnabić
digitalizáció
oktatás
Szerbia
internet

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.