Ugrás a tartalomra

Kinyitottak a plázák Szerbia-szerte

2021.04.12
15:23
2021.04.12
17:32
Forrás
Pannon RTV
Mától újra kinyithattak Szerbiában a plázák és a bevásárlóközpontok, amelyek reggel hattól este tízig fogadhatják a vásárlókat. A plázákban lévő vendéglátóipari egységek azonban egyelőre továbbra is zárva maradnak.

A plázázni vágyók nagy örömére hétfőtől újra megnyitottak a bevásárlóközpontok. Habár nem minden szolgáltatás elérhető még, például a mozi, vagy a gyorséttermek nem tartanak nyitva, már hétfő délelőtt is több látogató jött az újvidéki bevásárlóközpontokba.

Dragan Blagojević: „Ami engem illet, a bevásárlóközpontokat sokkal korábban ki kellett volna nyitni. Ha működhetnek a kaszinók és a fogadóirodák, miért ne lehetnének nyitva a bevásárlóközpontok? Hogy személy szerint én miért vagyok itt? Azért, hogy ajándékot vegyek a feleségemnek.”

Sanja Cicović: „Úgy gondolom, szuper, hogy újra dolgoznak, és tényleg szeretünk ide járni. Úgy gondolom, hogy ameddig az emberek betartják az előírásokat, amíg hordják a maszkokat, minden rendben lesz.”

A mozik még nem működnek a bevásárlóközpontokon belül, valamint a gyorséttermek előtt található pihenőhelyek is le vannak zárva. Emellett a kávézók is csak a teraszokon és kerthelyiségekben fogadhatnak vendégeket.

Boris Stevović, az újvidéki Promenada igazgatója: „Ebben a helyzetben gyakorlatilag az a feladatunk, hogy betartsunk minden intézkedést, és megtegyünk mindent, hogy a látogatóink biztonságban vásárolhassanak a bevásárlóközpontunkban. Reméljük, hogy a helyzet javulása további enyhítő intézkedésekhez vezet majd, ami által a bevásárlóközpontnak azon részei is, amelyek jelenleg, azaz átmenetileg nem működnek, a látogatóink rendelkezésére állhatnak majd.”

A bevásárlóközpontok reggel hattól este tízig lehetnek nyitva. Az érvényben lévő biztonsági előírásokat jól látható helyen kell rögzíteniük a boltosoknak, valamint azt is jelezniük kell, hogy hányan tartózkodhatnak egy-egy üzletben. Több ellenőrre is szükség van a plázákban, amennyiben azok mérete meghaladja az 500 négyzetmétert, illetve emeletekkel és több bejárattal rendelkezik. A maszkot pedig a vásárlóknak és az eladóknak is kötelezően viselniük kell.

pláza
bevásárlóközpont
kinyit
Szerbia
enyhítés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.