Ugrás a tartalomra

Szerbiában 3572 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

2021.04.13
15:39
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV
3,5 ezer fölött van az új koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában Szerbiában. A batajnicai kórházban kevesebb a beteg, de egyre több az olyan fiatal, akinél súlyok tünetek jelentkeznek.

Elhunyt 35 beteg, ezzel a halottak száma 5808-ra emelkedett a járvány megjelenése óta. A kórházakban jelenleg 7648 személyt kezelnek, lélegeztetőgépen 247-en vannak.

Kevesebb a koronavírusos beteg a batajnicai kórházban, azonban egyre több az olyan fiatal, akinél súlyok tünetek jelentkeznek, sokan kerülnek közülük lélegeztetőgépre, még ha korábban semmilyen betegségük sem volt. A betegek és a kórházi ellátottak számának csökkenését a védőoltás felvétele és a járványügyi intézkedések betartása eredményezte - nyilatkozta a szerb közmédiának Tatjana Adžić Vukičević, a batajnicai kórház igazgatója. Hozzátette, hogy azok a kórházba kerülő betegek, akik már mindkét adag védőoltást megkapták, 99 százalékban haza is mehetnek. A doktor hangsúlyozta, hogy a vakcina felvétele után is fontos a járványügyi intézkedések betartása és a zárt helyiségekben való maszkviselés.

koronavírus
Szerbia
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzött
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.