Ugrás a tartalomra

Fokozott közúti ellenőrzés kezdődött a szerbiai utakon

2021.04.21
12:59
Forrás
Magyar Szó
A Speed Maraton elnevezésű akció keretében egy hétig a nap 24 órájában mérik a járművek sebességét a hatóságok a szerbiai utakon.

 Tomislav Petrović, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség munkatársa szerint legtöbbször lakott területen kívül követnek el szabálysértést a járművezetők. Elmondta azt is, a közlekedésbiztonságról szóló törvényt megszegők többsége fiatal. Hozzátette, az év eleje óta 45 gyalogos vesztette életét a forgalomban, köztük négy gyerek. Az illetékesek a közlekedésben résztvevőket fokozott óvatosságra intik.

fokozott
közüti
ellenőrzés
utak
Szerbia
Speed Maraton

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.