Ugrás a tartalomra

A Szerbiai RTV NATO-bombázás során elhunyt munkatársaira emlékeztek

2021.04.23
10:58
2021.04.23
11:06
Forrás
Szerbiai RTV
22 évvel ezelőtt, április 22-e éjszaka bombázta le a NATO a Szerbiai RTV belgrádi székházát. A légicsapás következtében 16 ott dolgozó életét vesztette.

A szerb közmédia dolgozói évről évre hajnali 2 óra 6 perckor megemlékezést tartanak az áldozatok tiszteletére. Így volt ez ma hajnalban is. Az emlékükre állított emlékműnél hozzátartozók, politikusok, közéleti szereplők jelentek meg, rótták le kegyeletüket és helyezték el az emlékezés virágait.

Az eseményen felszólalók igazságtalanságként értékelték a 22 évvel ezelőtti történéseket, és az ártatlan áldozatokra való emlékezés fontosságát hangsúlyozták.

Szerbiai RTV
NATO-bombázás
megemlékezés
Belgrád

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.