Ugrás a tartalomra

Száguldozás, piros lámpa, mobilozás - fokozottan szűrik a szabályszegőket

2021.04.23
15:56
2021.04.23
20:41
Forrás
Pannon RTV
Hétfő óta fokozott ellenőrzést végez a közutakon a szerbiai rendőrség. A legtöbb helyen mérik a sebességet. Már az akció első két napján több mint 6000 gyorshajtót és közel 2000 egyéb szabálysértést elkövetőt szűrtek ki.

A cél, hogy minél kevesebben szegjék meg az előírásokat, és csökkenjen a balesetek száma országszerte.

Száguldó autók, piros lámpán áthajtó gépkocsivezetők, mobilozó sofőrök – mindennapos jelenség amivel a közlekedésben résztvevők rendszeresen találkoznak. A héten a szabálysértőket fokozottan szűrik a közlekedési rendőrök. Elsősorban a gyorshajtókra összpontosítanak. A belgrádi gépkocsivezetők szerint a szerb fővárosban nagyon is szükség van a fokozott ellenőrzésre.

Marija Marković, Belgrád: „Fiatal sofőr vagyok, egy éve vezetek, de mostanra jól belejöttem. Nagyon szemtelen emberek vannak. Gyorsan hajtanak, átvágnak, előznek, a bal és a jobb sávban is hajtanak. Az előírt és a nem előírt oldalról is előznek.”

Sara Stojanović, Belgrád: „Nem veszik figyelembe a jelzőlámpát. Sokan vannak, akik áthajtanak a piroson és akik gyorsan hajtanak. Ez dugókat, problémákat okoz, sajnos gyakoriak a szerencsétlenségek is. Főleg a gyorshajtással van gond és talán az alkoholfogyasztással. Vigyázni kell! Nagyon vigyázok és óvatosan hajtok.”

A halálos kimenetelű balesetek okozója a legtöbb esetben éppen a gyorshajtás – mondta el Zagorka Cvetković. A Közlekedésrendészeti Szervezet képviselője hozzátette: az utóbbi években drasztikusan növekszik a gyorshajtók száma a szerbiai utakon.

Zagorka Cvetković, a Közlekedésrendészeti Szervezet képviselője: „Az akció keretében ezért arra összpontosítunk, hogy minden sofőrt megbüntessünk, akit rajta kapunk, hogy megszegi ezeket a szabályokat. A közlekedési rendőrök minden rendelkezésre álló eszközzel mérik a közlekedők sebességét, kézi sebességmérő radarral, kamerákkal, valamint az autóutakon mérik az átlagsebességet is.”

Az akció egyik fő célja felhívni a figyelmet a szabályok szigorú betartásának fontosságára – hangsúlyozzák a közlekedési rendőrök.

fokozott
ellenőrzés
közút
rendőrség
baleset

Most

16:19, Frissítve: 16:25

Mindenki készül az ünnepekre

Szerbia és Szabadka is már az ünnepi készülődés lázában égett ma. A Tejpiacon is sokan vásároltak, az eladók szerint valamelyest nagyobb volt a forgalom.
15:09, Frissítve: 16:41

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.